GameMine belicht de elementen waaruit het Pay-To-Win / Freemium-spel bestaat

De laatste jaren is een bepaald gamegenre populairder geworden. Dankzij de opkomst van mobiele apparaten en de algehele toename van het gemak bij het doen van online betalingen, zijn "Pay-To-Win" -games, soms "Freemium" -games genoemd, populair geworden en zijn miljoenen spelers er elke dag bij betrokken geraakt.

Het is moeilijk om dergelijke spellen van hun traditionele tegenhangers te onderscheiden. GameMine, een Amerikaanse uitgever van mobiele games, presenteert een gids met 4 belangrijke elementen die uniek zijn in Pay-To-Win- en Freemium-spellen om ervoor te zorgen dat spelers nauwkeurige informatie krijgen.

ontwerp

Volgens GameMine, elk de game heeft doelgerichte ontwerpkeuzes die veel verder gaan dan rechte lijnen code om bepaalde gedachten en emoties op te roepen. Voor Pay-To-Win-spellen zijn ze over het algemeen ontworpen om een groter voordeel te hebben qua moeilijkheidsgraad. Als je ooit een van hen hebt gespeeld, zul je waarschijnlijk onmiddellijk merken dat het gemakkelijker is om te verliezen, en de kansen lijken tegen je te worden ingesteld op een manier die lijkt alsof er altijd iets ontbreekt dat je zal helpen slagen. Dit is waar de betalingsoptie verschijnt, die bedoeld is om het spel te vergemakkelijken, ongeacht of het de kracht en capaciteiten van de speler is of om obstakels op zijn pad te verwijderen.

tijd

Freemium kan zelfs zo ver gaan dat het je speelfrequentie beperkt door te eisen dat je moet wachten of betalen om te kunnen blijven spelen nadat alle beschikbare tijd is verstreken. Dit is een andere manier om dit genre te onderscheiden, omdat het praktisch het enige type spel is dat spelers op deze manier beperkt. Tijdslimieten zijn niet de enige manier waarop Free-To-Play-spellen invloed hebben op de tijd die spelers doorbrengen met spelen: in veel gevallen duren processen zoals het nivelleren of verzamelen van middelen veel langer met de gratis versie dan wanneer u een betaling uitvoert. Voor veel spelers is spelen een relatief klein deel van hun dag en ze willen gewoon niet langer wachten dan nodig is, en daarom besluiten ze om betalingen te doen.

kosten

Traditioneel vereisten spellen een eenmalige vooruitbetaling en konden ze vervolgens naar believen worden gespeeld. Ze werden behandeld als eenvoudige consumentenproducten, op dezelfde manier gekocht als alle andere commercieel gekochte goederen. Pay-To-Win-games hebben deze ervaring nu echter drastisch veranderd in iets heel anders. Tegenwoordig lijken ze meer op abonnementen, en herhaalde betalingen en roulerende lidmaatschappen worden de norm.

Simpel gezegd, de behoeften van spelers veranderen als gevolg van projecten waarvoor betaling vereist is. Ongeacht of het betalen van een vergoeding hen in staat stelt om te slagen waar ze eerder niet zijn geslaagd, of dat ze een niveau bereiken dat voorheen onbereikbaar was, worden al deze dingen aangeboden in ruil voor betalingen die vaak met regelmatige tussenpozen moeten worden gedaan zodat je kunt blijven spelen.

staat

GameMine stelt dat in het spel Freemium je moet rekening houden met de directe invloed die een speler op zijn ervaring kan hebben bij het beslissen om geld uit te geven. Ongeacht of het een specifieke uitdaging mogelijk maakt of een aanzienlijke hoeveelheid tijd bespaart, spelers die geld kunnen uitgeven aan Pay-To-Win, krijgen een hogere status en spelers die niet kunnen of gewoon niet willen betalen zijn in een veel slechtere positie. Als een freemium-game elementen van multiplayer bevat, kan dit klassensysteem de beslissende factor zijn in wie wint en wie verliest.

advertentie

Een van de karakteristieke elementen van Freemium is al in de naam: downloaden en beginnen met spelen is gratis. Betaling is optioneel, en de overgrote meerderheid van de nieuwe spelers komt in het stadium waarin ze besluiten niet te betalen totdat ze beslissen of het voor hen geschikt is of niet.

Dit betekent dat ontwikkelaars in dit vroege stadium een manier moeten vinden om inkomsten te genereren & #8211; vaak heeft het de vorm van een advertentie. Advertenties zijn beide een manier om deze inkomsten te genereren en spelers aan te moedigen een premium-account te kiezen, met de belofte om advertenties die ook bij andere beloningen horen, te verminderen of volledig te verwijderen.

nl_BENederlands (België)
pl_PLPolski en_USEnglish cs_CZČeština de_DEDeutsch fr_BEFrançais de Belgique nl_BENederlands (België)