GameMine legt uit waarom sommige mensen zich misselijk of duizelig voelen bij het spelen van first person shooters

Het FPS-genre (shooters vanuit het oogpunt van de speler) is niet vreemd voor de gaminggemeenschap, omdat ze bestaan sinds het begin van de jaren negentig. Een verbluffend aantal snelle bewegingen in combinatie met een smaller perspectief dan normaal en een veel grotere nadruk op actie zorgen ervoor dat FPS-games het meest opvallen ten opzichte van andere genres.

Wat ze niet leuk vinden, zijn de te frequente gevallen van misselijkheid en duizeligheid die gepaard gaan met het spelen van FPS-games. Alles gebeurt nog steeds in de virtuele wereld, maar de effecten zijn vrij reëel. GameMine legt uit, waarom vooral FPS-games spelers misselijk kunnen maken.

Tegenstrijdige informatie

Het is misschien het beste om te beginnen met de algemeen aanvaarde oorzaak van misselijkheid veroorzaakt door FPS om typische situaties waarin spelers niet in comfortabele omstandigheden kunnen spelen beter te presenteren. Kortom, het komt allemaal neer op een puinhoop van tegenstrijdige informatie, met name dat denkt dat het brein impulsen haalt uit zowel het videospel als de omgeving waarin de persoon speelt.

Elke keer dat je een FPS-game speelt, moet je bijna altijd rennen en deelnemen aan de virtuele wereld. Je hersenen herkennen deze bewegingen precies op deze manier, maar voor sommige mensen ontstaan problemen wanneer deze informatie in verband wordt gebracht met de echte wereld. In feite blijf je meestal stil, de enige bewegingen die plaatsvinden zijn de subtiele vingerbewegingen die op de knoppen drukken.

Dit is eigenlijk alles dat nodig is om de hersenen te misleiden en te waarschuwen, en misschien zelfs zo ver gaan om aan te nemen dat hij vergiftigd en misselijk was om het afwezige gif te verdrijven. Het gevoel van misselijkheid veroorzaakt door het spel lijkt op beweging of zeeziekte, omdat beide scenario's worden geassocieerd met tegenstrijdige bewegingen en tegelijkertijd resterende objecten en omgeving.

Meer beweging en actie

Het is geen geheim dat FPS-games zo boordevol actie zitten, met veel evenementen, een snel tempo en vereisten voor meer geavanceerde vaardigheden. Dit komt allemaal neer op het feit dat camerabewegingen algemener zijn, omdat het perspectief van de speler beperkter is en een beter zicht vereist om te bepalen wat er gebeurt, vooral in een omgeving vol actie, die snel moet reageren. Je moet op elk moment in alle richtingen richten en schieten, en soms kan de FPS-soort te veeleisend zijn en een gevoel van misselijkheid veroorzaken. 

Surrealistisch standpunt

De meeste spelers kunnen snel FPS-spelen aan. Het probleem is niet de snelheid van beweging, maar het perspectief van waaruit we deze actie ervaren. Hoewel het perspectief van de speler in FPS realistisch genoeg is, gebruiken ontwikkelaars vaak perspectieftrucs om de illusie te behouden. Sommige objecten kunnen bijvoorbeeld worden vergroot voor de duidelijkheid & #8211; zoals hendels of deuren. Bovendien kunnen game-ontwikkelaars het gezichtsveld van de speler aanpassen om groter of kleiner te zijn dan hoe dingen er eigenlijk uitzien. Hoewel deze trucs zijn ontworpen om spelers te helpen, kunnen ze voor gevoelige mensen het tegenovergestelde effect hebben.

Volgens GameMine, sommige FPS-games hebben vereisten die verder gaan dan de norm van bewegen en fotograferen in relatief eenvoudige omgevingen. Platforms maken soms deel uit van het spel, en dit soort beweging in het first-person perspectief verergert de speler verder gevoelig voor misselijkheid of duizeligheid, omdat het voor hem veel moeilijker kan zijn om zijn positie te bepalen en diepteperceptie te beoordelen met een beperkter gezichtsveld.

Ongeacht het speciale element van FPS-games dat misselijkheid kan veroorzaken, onthoud dat je verschillende oplossingen tot je beschikking hebt. Of je nu kiest voor een vrij verkrijgbaar medicijn dat je helpt je te concentreren op vaste punten buiten je intensieve bewegingen, of jezelf gewoon meer tijd geeft om te wennen aan FPS-games, zorg ervoor dat je niet stopt met genieten van het plezier van deze soort.
GameMine gevestigd in Los Angeles in Californië is een Amerikaanse uitgever van mobiele games met een wereldwijd netwerk van ervaren programmeurs en game-experts, die elk een verscheidenheid aan mobiele gameportals bieden op basis van een verscheidenheid aan genres die de meeste gaming-interesses zullen bevredigen.

nl_BENederlands (België)
pl_PLPolski en_USEnglish cs_CZČeština de_DEDeutsch fr_BEFrançais de Belgique nl_BENederlands (België)