5 Onverwachte voordelen van het regelmatig spelen van GameMine-videogames

W tym momencie, gdy gry wideo  cieszą się dużą popularnością i znajdują się w głównym nurcie, wszyscy nieustannie słyszymy tę samą odwieczną krytykę branży. Niezależnie od tego, czy mówiono ci, że jest inaczej, ważne jest, aby zrozumieć, że istnieją nieoczekiwane, naukowo udowodnione korzyści związane ze zwykłą grą.

Visie verbetering

Het culturele concept van opvallende videogames moet mogelijk worden bijgewerkt. Het blijkt dat regelmatig spelen je gezichtsvermogen ten goede kan komen en niet kan schaden. Studies hebben aangetoond dat bij het vergelijken van spelers met mensen die geen games gebruiken, het spelers zijn die beter in staat zijn om specifieke kleurschakeringen te herkennen en te identificeren die dicht bij elkaar liggen. Bovendien merkt GameMine opdat spelers ook een voordeel hebben op het gebied van visueel-ruimtelijke vaardigheden: ze zijn beter in navigatie en ook beter gecoördineerd met hun perceptie van wat er in de buurt is.

2. Sociale vaardigheden

Innym problemem związanym z graniem jest to, że może on izolować osobę, osłabiając jej umiejętności społeczne i sprawiając, że będzie gorzej funkcjonować w prawdziwym świecie. Badania wykazały, że z pewnością tak nie jest, a świat gier jest w stanie wyposażyć graczy w lepsze umiejętności społeczne. Wraz z pojawieniem się gier online, grający mogą współpracować z innymi graczami oraz całymi społecznościami  pozostając jednocześnie we własnych domach i mogąc być anonimowymi. Co więcej, GameMine uważa, dat spelers kunnen gaan zelfs om leiderschapsvaardigheden te verbeteren, omdat voor veel spellen een enkele speler de opdracht moet overnemen en het team moet leiden, snel beslissingen moet nemen en bevelen moet geven.

Medische behandeling

Als je het kunt geloven, hebben videogames toepassing gevonden in medische procedures. Het interactieve karakter van dit medium stelt hem in staat de aandacht af te leiden van angst en pijn geassocieerd met herstel na medische procedures, chronische ziekten en zelfs verwondingen & #8211; patiënten die aan games meededen, meldden minder nadruk op de negatieve aspecten van hun ziekte. Spelen is ook een sterke factor gebleken om uit verslaving te komen, waardoor mensen proberen hun focus te verlaten op iets dat hen niet alleen afleidt, maar ook positieve bekrachtiging en aanmoediging biedt om sommige prestaties te bereiken.

Mentale training

Zelfs als je al weet dat videogames de cognitieve prestaties kunnen verbeteren, is de omvang van deze mentale verbetering echt indrukwekkend. Het juiste spel kan het brein naar nieuwe hoogten brengen en aspecten verbeteren zoals geheugen, concentratie, hand-oog coördinatie, multitasking en reflexen. Dit alles is gecentraliseerd rond de verhoogde productie van grijze stof in de hersenen, een directe mentale ontwikkeling die je anders misschien niet zou ervaren. Het is geen geheim dat het lichaam evenveel mentale training nodig heeft als fysiek, en games zijn de perfecte manier om dit te doen.

Universele vaardigheden

Een van de belangrijkste aspecten van videogames is dat spelers regelmatig situaties tegenkomen waarin ze hun vaardigheden voor probleemoplossing en besluitvorming moeten gebruiken. Ze moeten worden geconfronteerd met informatie, beleid en systemen, en het is aan hen om deze elementen te verwerken om weloverwogen keuzes te maken die succesvol zullen zijn. De hoeveelheid leren die nodig is om een bepaald spel te spelen wordt vaak onderschat, en het beste is dat ze veel gebruik hebben in de echte wereld; spelers kunnen verwachten de vaardigheden die ze hun leven lang hebben geleerd te gebruiken en in de praktijk slagen als aanvulling op hun virtuele prestaties.

Eindelijk GameMine-aantekeningen, że ​​gry wideo są również obroną przed procesem starzenia się. Poświęcając czas na wyostrzenie  umysłu i doskonalenie umiejętności stosowanych w prawdziwym życiu, jesteś o wiele bardziej przygotowany do radzenia sobie z pogorszeniem stanu psychicznego związanego ze starzeniem się, a twoje przyszłe ja będzie bardzo wdzięczne, że poświęciłeś czas, aby się na to przygotować.

Al met al zijn de voordelen van regelmatig spelen duidelijk. GameMine gelooft dat het behandelen van het spel als een gewoonte het een echt mentaal voordeel geeft en ook helpt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

nl_BENederlands (België)
pl_PLPolski en_USEnglish cs_CZČeština de_DEDeutsch fr_BEFrançais de Belgique nl_BENederlands (België)